<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

18.-20.4 2008 oli mieskavereilla ja pikkukavereilla tilaisuus tutustua Karjalan lennoston toimintaan ja Hornet-hävittäjiin.

Matkalle lähti tällä kertaa 11 henkilöä, joista nuorimmat pitivät huolen siitä, että menoa ja melskettä ei puuttunut. Matkaan lähdettiin kolmella henkilöautolla Pienperheyhdistyksen talolta perjantaina, ja reissu sujui hyvässä hengessä ja iloisella mielellä.

Lennoston väki otti vieraat vastaan hyvin, ja heti maukkaan illallisen jälkeen saatiin saunoa ennen nukkumaanmenoa kasarmilla. Kasarmilla majoittuminen olikin mukana olleille lapsille melkoinen elämys.

Lauantaina oli vuorossa varsinainen ohjelma heti aamupalan jälkeen.  Pienimpiä ei syvempi paneutuminen ilmapuolustukseen jaksanut kovin kauaa innostaa, mutta mieskaverit ahmivat tietoa heidänkin edestä. Lentokonehalli hävittäjineen ei sen sijaan jättänyt ketään kylmäksi. Eipä sitä joka päivä pääse tutustumaan moisiin vekottimiin lähietäisyydeltä.  Varsin mielenkiintoista oli myös saada tutustua sotilaspoliisin arkeen ja työvälineisiin.

Lennoston ohjelman jälkeen käytiin vielä Kuopiossa Puijon tornissa, ja syömässä tunnelmallisessa viikinkiravintolassa. Pari muksua jumittui vielä matkan varrella torille pystytettyyn pomppulinnaan.

Vielä toisen kasarmilla vietetyn yön jälkeen matkustettiin takaisin kotiin sulattelemaan kaikkea koettua ja nähtyä.

 

1522931.jpg